Doneren aan Stroom

Met een donatie help je mee om de wooncoöperatie vaste grond te geven in Nederland. 

Bedrag

Een deel van de financiering bestaat uit crowdfunding. Doe je mee? Zowel grotere als kleinere bijdragen zijn welkom.

Wooncoöperaties hebben nog geen goede positie in het Nederlandse politieke en financiële systeem. Daardoor kan slechts 60% van de bouwkosten bij de bank geleend worden in de
vorm van een hypotheek. De overige 40% wordt gedekt door ‘sprokkelfinanciering’: enkele grotere leningen bij verschillende fondsen, subsidies, eigen inleg van toekomstige bewoners en last but not least crowdfunding.

Bijna iedereen herkent de makkes van de huidige huizenmarkt. Woningen in de stad zijn te schaars, te klein en te duur voor de middeninkomens. Bijna iedereen is het ermee eens dat het systeem veranderd dient te worden. En precies dát kunnen we bottom up, als collectief burgerinitatief, voor elkaar krijgen!

Een wooncoöperatie is een vereniging zonder winstoogmerk. De bewoners zijn de leden van
de vereniging en huren van hun eigen vereniging. De huren blijven altijd in met name het middenhuursegment (enkele in de sociale huur). Zo haal je de marktwerking uit wonen. Woningen zijn niet bedoeld als winstobjecten maar om te voorzien in een basisbehoefte: wonen.

In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk beslaan wooncoöperaties al decennia een groot deel
van de hele woningmarkt. In Nederland mist deze ‘derde weg’ nog, tussen enerzijds de sociale huur en anderzijds de doorgeslagen vrije markt. Daar gaan wij, samen met andere pionierende groepen en met the crowd – dat ben jij ook –, verandering in brengen.

We gaan 30 woningen en gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen ontwikkelen in een minstens energieneutraal, natuurinclusief pand waar alles draait om sociaal en duurzaam samenleven. De kosten daarvan: ongeveer €8.000.000.
Hiervan verzamelen we ongeveer €450.000 via crowdfunding. Ook jíj kan bijdragen aan een omslag in de huizenmarkt. Je kan geld aan ons uitlenen via onze obligatiecampagne en/of je kan een donatie doen. 

Je kunt een donatie doen via de doneerknop of door zelf over te schrijven naar:

NL26 RABO 0376 1494 85 t.n.v. wooncoöperatie Stroom.

Bedankt!

Bedrag

Vereniging Wooncoöperatie Stroom
Srefidensiplein, Amsterdam
KvK-nummer 81879822
BTW-nummer NL862255351B01

contact­@­wooncooperatie­­stroom.nl