26 november 2023

Gift Coöperatief Fonds Rabobank

Met veel plezier namen we een cheque in ontvangst!

We hebben veel contact met de Rabobank, omdat deze bank als één van de eerste Nederlandse banken wooncoöperaties gaat financieren. En het belang van wooncoöperaties wordt niet alleen door de bankiers zelf gezien. Ook de Ledenraad heeft besloten wooncoöperaties te steunen. De Ledenraad van de Rabobank besluit jaarlijks aan welk doel een bedrag uit het Coöperatief Fonds besteed wordt. Dit jaar is dat de ontwikkeling van wooncoöperaties. 

Een vereniging kan niet 100% van de bouwkosten als hypotheek bij een bank lenen. Onze hypotheek bij de Rabobank zal 60% van de bouwkosten dekken. Zolang de Nederlandse wet- en regelgeving geen sluitende structuur biedt voor wooncoöperaties, blijven er gaten in de financieringsmogelijkheden bestaan. Dus zijn we afhankelijk van andere financieringsbronnen om de totaalkosten te dekken. Daar is de Ledenraad zich ook bewust van – en daarom hebben ze besloten €25.000 bij te dragen aan de ontwikkeling van Stroom. 

Namens de Ledenraad kwamen 3 bevlogen mannen ons een mooie cheque overhandigen – die we met veel genoegen in ontvangst namen!

contact­@­wooncooperatie­­stroom.nl
0644 980248 (Eva)