9 november 2023

Optieovereenkomst getekend

Afgelopen dinsdag is de optieovereenkomst getekend!

Nu is het echt officieel: wij mogen onze wooncoöperatie gaan ontwikkelen! Op 7 november 2023 is de optieovereenkomst getekend. Kavel 5.01 op Centrumeiland is van ons! Namens Stroom waren Eva, Joanna, Sylvia en Peter aanwezig bij de gemeente Amsterdam. De afdeling Grond & Ontwikkeling zorgde voor een feestelijke ontvangst inclusief gebak. Eva, Peter en Carolien Schippers, directrice Grond & Ontwikkeling, zetten hun handtekening onder de overeenkomst. Het is zo fijn en waardevol dat de gemeente de wooncoöperatiebeweging actief steunt! 

Vier jaar geleden begon het avontuur met een bijeenkomst van ongeveer 20 mensen, die globaal een soortgelijke wens, een woondroom, hadden: duurzaam gemeenschappelijk wonen. Van daaruit hebben we langzaam maar zeker verder ontwikkeld. Door de tijd heen heeft Stroom steeds duidelijker vorm gekregen én heeft de gemeente Amsterdam belangrijke stappen gezet om wooncoöperaties te faciliteren. Van december 2022 tot juli 2023 leek alles te gaan mislukken omdat de politieke en financiële structuren die nodig zijn voor wooncoöperaties toch nog niet toereikend waren. Sinds juli 2023 is het tij echter weer ten goede gekeerd – en daarmee ons vertrouwen en enthousiasme weer helemaal terug! We kijken ontzettend uit naar de komende 2 jaar. Het zal pittig worden, vooral om de financiën die op papier rond zijn, ook daadwerkelijk binnen te halen. Het zal leerzaam worden, omdat we vakwerelden betreden waar geen van ons zelf in werkt. En het zal heel erg tof worden, omdat we onze eigen woonomgeving kunnen ontwerpen en een stukje sociale, duurzame wereld gaan realiseren!

Tekenen van de optieovereenkomst

contact­@­wooncooperatie­­stroom.nl
0644 980248 (Eva)