14 oktober 2020

Stroom herfst 2020

November 2020, de maand waarin we de website van Stroom de wereld inslingeren. Vanaf nu zijn we zichtbaar en vindbaar voor iedereen! Wat ging daaraan vooraf?

Een jaar eerder, in november 2019, kwamen we voor het eerst bij elkaar met ongeveer 20 mensen. Een zwaan-kleef-aan groep, kan je wel stellen; de meeste mensen kenden elkaar (nog) niet. We deelden onze woondromen met elkaar, verzamelden trefwoorden op een flipover en fantaseerden over een concrete plek. En beseften dat we allemaal hetzelfde wilden: een sociale, duurzame woonomgeving die in het teken van delen staat. 

De eerste bijeenkomst met kennismaking en uitwisselen van ideeën
Kernwaarden verzameld op flipovervel

Beetje bij beetje zijn de ideeën vastomlijnder geworden. We hebben er ondertussen al flink wat bijeenkomsten op zitten. Met z’n allen en in kleinere groepjes, als vergadering en als ontspanning, live en – in coronatijd – online. Door de maanden heen zijn er mensen toch weer vertrokken, en anderen aangesloten. 

Van tijd tot tijd maken we uitstapjes, waarbij we langsgaan bij plekken om inspiratie op te doen. Zo hebben we kennisgemaakt bij verschillende al bestaande sociale woonvormen, en bij gebouwen die inspireren op het gebied van duurzaamheid. Deze dagen zijn altijd leerzaam, energiek en gezellig!  

Beetje bij beetje zijn de ideeën vastomlijnder geworden. We hebben er ondertussen al flink wat bijeenkomsten op zitten. Met z’n allen en in kleinere groepjes, als vergadering en als ontspanning, live en – in coronatijd – online. Door de maanden heen zijn er mensen toch weer vertrokken, en anderen aangesloten. 

Van tijd tot tijd maken we uitstapjes, waarbij we langsgaan bij plekken om inspiratie op te doen. Zo hebben we kennisgemaakt bij verschillende al bestaande sociale woonvormen, en bij gebouwen die inspireren op het gebied van duurzaamheid. Deze dagen zijn altijd leerzaam, energiek en gezellig!  

Stroomleden op excursie voor inspiratie over duurzaam bouwen bij hotel Breeze

contact­@­wooncooperatie­­stroom.nl
0644 980248 (Eva)